19 februari 2007

Update verwijderen bitumen

Ik heb weinig nieuws te melden deze week. Mijn bestelling van het wiring diagram is binnen. Mijn kabelboom kan nu aangepakt gaan worden. Dit wordt een klus voor de koudere tijd (als die nog komt). Tot die tijd ga ik verder met het verwijderen van de bitumen geluidsisolatie.
Dat dit geen schoon werk is, kan iedereen begrijpen. Met een brander proberen alles los te krijgen is echt stinkwerk. Het lijkt wel of ik mijn garage opnieuw aan het dakdekken ben. Daarom heb ik het ook geprobeerd met een spatel/beitel/misbruikte-schroevendraaier en wonder boven wonder ging dat erg goed. Op dit moment is driekwart van de dikke geluidsisolatie op de vloer weg.
Dat leverde mij het schitterende beeld op: Roest. Toen ik mijn 02 net gekocht had, kwam ik erachter dat er koelvloeistof uit een poreuze slang van de kachel was gelekt in mijn interieur. Met kranten erop dacht ik dat alles goed droog was geworden. Tot afgelopen weekend. Met het verwijderen van de bitumen mat kwam het aan het licht. Onder de mat was ook koelvloeistof gelopen en samen met het metaal was dit in roest veranderd. Met een staalborstel en primer heb ik de roestduivel daar nu onder controle, maar bij dit zal mijn restauratie nog iets uitgebreider maken.