13 januari 2007

Verder PORren

Heerlijk weer om weer verder te gaan. Beetje vochtig, maar dat is juist goed om te PORren. Klinkt wel heel positief en dat is ben ik dan ook. Het spul droogt harder op namate het vochtiger is.

Eerst nog wat andere probleempjes oplossen. Het achterste frame waar mijn 02 nu op staat pastte net niet goed. In het midden is de auto net iets lager dan aan de zijkanten waar de silentblocs steunen. En mijn frame heb ik op die punten vastgezet en dat pastte dus net niet. Met een stuk hout heb ik dat weer opgevuld en nu staat alles weer stevig op alle zes de zwenkwielen.

De compressor is geleend en een nieuw spuitpistool gekocht speciaal voor de POR15. Dat was nog uitzoekwerk met de verschillende soorten aansluitingen. Moet ik nu Euro of Orion hebben. Hoe het precies heet, weet ik nog niet, maar wat ze hadden staan bij van Cranenbroek in Schijndel was juist de andere soort van wat ik geleend had. Alles stond in mijn kofferbak en dat was snel getest. Weer naar binnen en een slang met extra aansluitventiel gekocht. Daardoor was ik pas 's avonds laat thuis en te laat om nog naar de nieuwjaarsborrel van de 02club te gaan. Die heb ik dus gemist, jammer.
Met mijn nieuwe gereedschap vanochtend maar eens gaan passen. De oude aansluiting van de slang gehaald en de nieuwe erop gezet. Dat ging ook niet passen, blijkbaar was die paar millimeter extra ook net teveel. BALEN..... Dus met de andere slang bezig geweest en toen kon ik beginnen.

De steun en de rembekrachtiger opgehangen en schoongemaakt met ammonia. Bij Frostauto hadden ze me gezegd om niet meer dan 5 procent te verdunnen met de speciale POR solvent. Deze oplosser is niet supervluchtig en verdampt langzaam, waardoor je kans hebt op zakkers. Wil ik niet, want anders had ik wel met de kwast verder gewerkt. Juist een mooie gladde coating is wat ik wil. Niet teveel verdunnen en in de bovenbeker gegoten. Geen idee hoeveel ik moest hebben dit is mijn eerste keer dat ik dit probeer. Achteraf viel het mee, genoeg om nog een tweede laag te spuiten en niet meer dan dat. Ik zou kunnen zeggen, precies de bedoeling maar het is eigenlijk pure mazzel. De handleiding van het spuitpistool gaf ook uitleg welke instellingen ik had, de hoeveelheid lucht, de hoeveelheid verf en het spuitpatroon kan je instellen. Geen idee wat ik moest aanpassen en maar gewoon begonnen. Daar heb ik het ook bij gehouden. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Ik ben echt tevreden over de POR15.