10 januari 2007

Schoonmaken achterste frame

Het weer is zo zacht dat ik gisteren nog een paar uurtjes vrij heb genomen om te werken aan het frame van mijn achterwielophanging. Ook deze wil ik opschuren en in de POR zetten. De verdunner heb ik ook al in huis, dus hopelijk dit weekend proberen hoe dat gaat. Zondag naar de Interclassica, dus zal het zaterdag moeten gebeuren.

Tot die tijd eerst goed schoonmaken. De stabilisator en de silentblocks eraf en dan met een plamuurmes het grove spul er afgestoken. Het frame eronder zag er nog goed uit. Bijna geen roest of rottigheid te vinden. Ik ben nog aan het kijken of ik een andere stabilisator eronder ga zetten, bijvoorbeeld de 22mm uitvoering van Ireland met urethaan bussen. Alle rubbers zijn uitgedroogd in de californische zon, dus vervangen moet ik ze toch. De stabi laat ik dan ook links liggen met schoonmaken en spuiten.

Met remmenreiniger, echt agressief spul, heb ik veel van het hardnekkige vuil ook los gekregen. Vanavond met de hogedruk reiniger proberen de laatste beetjes eraf te krijgen en dan laten drogen voor het weekend.